Mijn specialisaties

Als gediplomeerde pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:


Nagel regulatie

Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en verlicht direct de pijn. Na een bepaalde periode wordt de beugel verwijderd en indien nodig opnieuw geplaatst totdat de oorspronkelijke, juiste vorm van uw nagel is verkregen.

Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine schoenen of het te kort knippen van de nagels. Als de hoeken van uw nagel te kort zijn kan de hoek in de huid doordringen, met een eventuele infectie tot gevolg.

Behandeling

De uitgroei van een kromme nagel is met een nagelbeugel te begeleiden. Een dun stalen draadje wordt om de nagel gebogen en vastgemaakt. Door iedere 6 weken de beugel rechter te buigen en op spanning te zetten wordt uw nagel geleidelijk gecorrigeerd.

De behandeling zelf is niet altijd pijnloos, maar in het dagelijks leven heeft u geen beperkingen door het dragen van de beugel.

De totale duur van de behandeling is afhankelijk van de mate van kromming of ingroei van de nagel.

Bij het overgrote deel van de patiënten is het probleem na de behandeling voorgoed opgelost, maar soms moet de behandeling herhaald worden.


Ortheses

Een afwijkende teenstand kan leiden tot klachten. De gewrichten van uw teen kunnen overbelast raken en pijnlijk zijn. Meestal zorgt een afwijkende teenstand voor drukpunten waarop eelt of likdoorns kunnen ontstaan. Eelt kan verwijderd worden, maar omdat de oorzaak (het drukpunt) niet verdwijnt komt het telkens weer terug.

Het doel van een orthese is om de oorzaak weg te nemen zodat de eeltvorming vermindert, of gestopt wordt.

Drukverdelende ortheses

Als de gewrichten niet beweeglijk genoeg meer zijn voor een corrigerende orthese, dan kan een drukverdelende orthese de druk en wrijving verminderen. Een drukverdelende orthese zal blijvend gedragen moeten worden.

Vervaardiging

Ortheses worden van siliconen(rubber) gemaakt. Een orthese wordt direct op de teen gevormd, hierdoor is een perfecte pasvorm gewaarborgd. Ortheses nemen niet veel extra ruimte in, maar uw schoen moet wel ruim genoeg zijn om uw tenen met orthese er in te laten passen


Antidruktechniek.

Antidruktechniek kan worden toegepast voor onder andere het tijdelijk verlichten van drukplekken, bijvoorbeeld een likdoorn, een wrat of een hallux valgusknobbel.

 


Nagel reparatie

Pedicure praktijk Pedisana biedt u de mogelijkheid om uw nagels weer mooi te maken voor een langere periode. Een gel nagel op uw teen is anders dan op uw vingers.

Voortaan kunt u onbezorgd door het leven gaan. Er zijn namelijk meerdere methodes om minder mooie teennagels te behandelen. Het is een moderne cosmetische teennagelcorrectie, welke fantastische resultaten geeft bij het corrigeren van uw teennagels.

Teennagels kunnen gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat uw nagels er weer  mooi en goed verzorgd uit zien. Het te corrigeren gedeelte van uw teennagel wordt zo dun mogelijk  gefreesd. En daarna wordt er een gelnagel gemodelleerd. Afhankelijk van de grootte wordt er gekozen uit acryl of gel.

Een gelnagel is elastisch en past zich aan de bewegingen van uw nagel en voet tijdens het lopen aan, waardoor het niet als storend wordt ervaren. Uw nagel voelt heel natuurlijk aan en past bij uw natuurlijke nagels. Er zijn verschillende kleuren. Samen met u kunnen wij bepalen welke kleur bij uw teennagel past. Sterke verkleuringen zoals bij schimmelnagels kunnen behandeld worden zodat ze minder zichtbaar zijn. U kunt uw nagels ook laten lakken in uw favoriete kleur nagellak.

De tijdsduur van de behandeling tot er weer gezonde nagel is gegroeid is afhankelijk van in welke staat uw teennagel verkeerd. Gemiddeld duurt dit tien tot twaalf maanden. Als er zich geen problemen voordoen (drukpunten, loslaten of  ziekten), groeit de gel met uw gezonde nagel uit. Ter controle en om permanent een mooi resultaat te behouden moet uw gecorrigeerde nagel iedere 6 weken worden behandeld. Gel is een product van hoogwaardige kwaliteit. Dat garandeert u prachtig  gecorrigeerde teennagels en een groter zelfvertrouwen.


Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.